Kako spremiti najukusniji tajlandski pileći curry!



Tajlandski pileći curry (po porciji):
•kalorije 216 • bjelančevine 29g • ugljikohidrati 6 g • masnoće 8 g


Tajlandsku curry pastu možete zamijeniti curry prahom ili ljutom paprikom, a kokosovo mlijeko limenke svježim kokosovim mlijekom, ili kravljim mlijekom u kojem možete prokuhati kokosovo brašno.

Posluživanje: Ovo jelo je intenzivna okusa i jako začinjeno, pa je obična riža najbolji prilog.  Za promjenu, možete curry poslužiti s rezancima.

Potrebna kuhinjska oprema:
• papirnati ubrus • mali oštri nož • daščica • duboka tava • kuhača • otvarač za konzerve

Sastojci za 4 osobe:
175 g šampinjona odrezanih stabljika
6 mladih lukova
4 pileća prsa bez kože i kostiju, svako oko 125 g
1 žlica maslinovog ulja
4 žlice tajlandske crvene ili zelene curry paste
150 ml vode
2 žlice blagog sojinog umaka
400 ml kokosovog mlijeka iz limenke
sol i mljeveni crni papar
svježi korijandar za ukras



1 Obrišite 175 g šampinjona navlaženim papirnatim ubrusom. Prerežite svaki šampinjon na pola a zatim svaku polovicu na četiri dijela.


2 Obrežite 6 mladih lukova iznad korijena a zatim ogulite vanjski sloj. Odrežite tamne zelene listove. Režite dijagonalno na kriške od 5 mm.

3 Malim oštrim nožem na daščici izrežite 4 pileća prsa i filete na komade veličine zalogaja.

4 Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i 4 žlice curry paste u dubokoj tavi. Dodate piletinu i pecite, uz miješanje, oko 2 minute.


5 Ulijte 150 ml vode, 2 žlice sojinog umaka i 400 ml kokosovog mlijeka iz limenke. Pustite da zakuha i dobro promiješajte sastojke.


6 Umiješate šampinjone, mladi luk, soli i papra po ukusu. Lagano kuhajte oko 8 minuta ili dok se piletina ne skuha. Poslužite ukrašeno korijandrom.
SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!