Zrela Osobnost - prepoznaj imaš li je i ti!


Danas ću se dotaknuti pitanja koje jako utječe na naše zdravlje (psihičko i fizičko) i ono podosta utječe i na vašu prehranu. Bez obzira jeli imate mišljenje da ste zrela osoba ili niste zrela osoba pročitajte i potvrdite vaš stav, ako niste sigurni jeste li zrela osoba onda svakako pročitajte jer pomoću ovih smjernica možete postepeno postati zrelija osoba, a samim time, bolja i naprednija verzija sebe.

Što je zrela osobnost?
To je spoj svjesnih odluka i emocija. Drugim riječima ako čovjek ne prihvati svoje emocionalno stanje i razlog zbog kojeg tamo i dospio početi će se baviti aktivnostima u kojima nema previše emocionalnog djelovanja (to čine zbog odvlačenja pozornosti). Za takvog čovjeka se kaže da ima premalo emocionalne energije jer je ona već angažirana negdje drugdje.  Ono što taj čovjek ne razumije je da to emocionalno stanje neće nestati bez obzira koliko ga potiskivao. Radnje koje nastaju zbog emocionalnog stanja u koje nije uključeno sudjelovanje osobnih svjesnih postupaka i njegove osobnosti uzrokuju neurotičnost (slijep i ne učinkoviti životni vodiči).

Stoga ako čovjek ne prihvati sa svojom osobnošću svoja emocionalna stanja, njegov razum imati će premalo energije za njegove projekte te će ga njegova emocionalna stanja zbog nesudjelovanja razuma gurnuti na posve pogrešan i ne učinkovit put.

Svijest ako je odvojena od osjećaja je anemična i bezvoljna.
Emocije odvojene od razuma i svijesti tražiti će rasterećenje vlastitih potreba na sve ne razumnijim i autodestruktivnim "prečacima".

Ne tako rijetko susrećemo u današnjici čovjeka kojega rad i život ne vesele, a koji će nevjerojatno brzopleto, slijepo i nespretno ispunjavati neke intimnije potrebe koje bi čovjekov razum da nije potisnut od strane tih emocija zasigurno mogao uskladiti i organizirati u ne konfliktne okvire života.

Zrela osobnost je kad možete svjesno prihvatiti svoja emotivna stanja, a u isto vrijeme zadovoljiti svoje emocionalne motive (ljubav, posao, sport...) Dakle zrela osobnost je svjesna da joj je potrebna seksualnost te će razumno urediti svoj život i to tako da ne treba svaku večer divlje tražiti potencijalnu seksualnu partnericu jer ako niste zreli to je gotovo najnaporniji, najrizičniji, najneuspješniji i energetski gledano vrlo često rasipan način zadovoljavanja seksualne potrebe, a kao dodatak još ometa ispunjavanje i drugih potreba koje čovjeku trebaju kako bi imao ravnotežu u životu.
SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!