• kalorije 405 • bjelančevine 25 g • ugljikohidrati 0 g • masnoće 34 g
Posluživanje: Poslužen uz zelenu salatu i rajčice, omlet postaje potpuni obrok. Za promjenu, poslužite va uz hrskavi francuski kruh ili pečeni krumpir.
Potrebna kuhinjska oprema:
• zdjela srednje veličine • vilica • tava za omlet od 18 cm ili tava za prženje • dugačka metalna lopatica
Sastojci za 1 osobu:
4 jaja srednje veličine
2 žlice vode
sol i mljeveni crni papar
15 g maslaca
1 Razbijte 4 jaja u zdjelu srednje veličine, dodajte 2 žlice vode te soli i papra po ukusu. Lagano umutite vilicom.
2 Zagrijte 15 g maslaca u tavi za omlet da se zapjeni ali ne posmeđi. Ulijte umućena jaja i lagano naginjite tavu da mješavina dođe do rubova
3 Promiješajte vilicom povlačeći stvrdnuti dio s rubova u sredinu tako da nepečeno jaje može curiti prema rubovima
4 Pustite da se peče, bez miješanja, dok ne bude skoro stvrdnuto. Donji dio treba biti zlatne boje a vrh mekan. Provjerite to tako da lopaticom podignete rub.
5 Nagnite tavu od sebe i lopaticom peklopite omlet po pola. Pustite da stoji 30 sekundi da se ispeče iznutra. Istresite omlet na zagrijani pladanj za posluživanje i poslužite odmah.
0 comments:
Objavi komentar
Hvala na komentaru!