Prženi losos sa šalšom od rajčice (po porciji):
• kalorije 436 • bjelančevine 33 g • ugljikohidrati 4 g • masnoće 32 g
Losos se s pravom smatra vrhunskom ribom i luksuznim jelom za posebne prigode. Ovaj recept zahtijeva samo nekoliko minuta za pripremu i ne može biti jednostavniji — trebate samo pripaziti da ne prepečete ribu. Pripremite salsu od rajčica unaprijed da razvije okus.
Posluživanje: Uobičajen prilog je kuhani mladi krumpir no smeđa i divlja riža također su dobre.
Potrebna kuhinjska oprema:
• mali oštri nož • daščica • zdjela srednje veličine • cjedilo • žličica * mala zdjela • kuhinjske škare • žlica • velik oštar nož • plastična folija • valjak • tava za prženje • veliki nož za mazanje
Sastojci za 4 osobe:
450 g svježih ovalnih rajčica
8 velikih grančica peršina
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica crvenog vinskog octa
1 ravna žličica čili umaka
700 g fileta lososa sa kožom
25 g maslaca
1 ravna žličica sušenog estrogena
sol i mljeveni crni papar
svježi estrogen za ukras
1 Malim oštrim nožem zarežite mali križ na svakom kraju rajčice, stavite ih u zdjelu i prelijte vrelom vodom. Ostavite I minutu pa procijedite kroz cjedilo.
2 Vratite rajčice u zdjelu i prelijte hladnom vodom. Malim oštrim nožem ogulite kožu s rajčica. Prerežite popola, uklonite tvrdi dio i žličicom.
3 Malim oštrim nožem narežite polovice rajčica na kockice, prvo režući po dužini a zatim poprečno na te ploške. Stavite narezane rajčice u zdjelu srednje veličine.
4 Stavite 8 grančica peršina u zdjelicu i sitno ih narežite škarama. Dodate rajčicama peršin, 2 žlice ulja, 1 žličicu octa, 1 žličicu čili umaka, sol i papar po ukusu te promiješate.
5 Ogulite kožu s 700 g fileta lososa; obrežite 1 cm od tankih rubova fileta a zatim narežite po dužini na komade široke 2,5 cm. Posložite ih na sloj plastične folije. Pokrijte drugim slojem plastične folije i nježno ih izvaljajte valjkom za tijesto dok ne budu debeli oko 1 cm.
6 Zagrijete 25 g maslaca u tavi. Dodate 1 žličicu estragona i losos; pržite oko 30 sekundi, okrenite i pržite još 30-60 sekundi. Poslužite losos preliven umakom od prženja uz šalšu od rajčica. Ukrasite estragonom.
Home
Prženi losos
prženi losos sa šalšom od rajčice
što jesti petkom
Prženi losos sa šalšom od rajčice
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 comments:
Objavi komentar
Hvala na komentaru!