Chilli con carne

Chilli con carne (po porciji):
•kalorije 518 • bjelančevine 39 g • ugljikohidrati 10 g •masnoće 32 g

Ovo jednostavno jelo potječe iz Teksasa: njegovo ime na španjolskom znači »čili s mesom«. Ova je verzija srednje ljuta i odgovarat će većini ukusa. Kad kuhate za dvoje dobro je napraviti veću količinu i zamrznuti ostatak jer je okus jos bolji nakon podgrijavanja.

Posluživanje:  Na pravi tex-mex način, čili se umjesto priborom za jelo vadi komadićima tortilje. Osim toga, ovaj čili je savršen uz pečene krumpire.

Potrebna kuhinjska oprema:
• mali oštri nož • daščica • lonac • kuhača • otvarač za limenke • cjedilo

Sastojci za 4 osobe:
1 luk srednje veličine
1 žlica maslinovog ulja
2 ravne žlice čili umaka
1 ravna žlica zgnječenog češnjaka
700 g mljevene govedine
420 g crvenog bubrežastog graha iz limenke
400 g nasjeckanih rajčica iz limenke
2 žlice umaka Worcestershire
2 ravne žlice kečapa
1 goveđa kocka za juhu
sol i mljeveni crni papar
svježi korijandar i kiselo vrhnje za ukras

1 Ogulite 1 luk i prerežite ga napola. Narežite ga na kockice tako da svaku polovicu narežete na ploške a potom režete poprijeko ploške pod pravim kutem.

2 Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj posudi. Dodate 1 luk i pržite, uz povremeno miješanje, oko 5 minuta


3 Dodate 2 žlice čili umaka, 1 žličicu zgnječenog češnjaka i 700 g mljevene govedine. Pržite, uz povremeno miješanje, oko 3 minute.

4 U cjedilu ocijedite 420 g graha i isperite pod hladnom tekućom vodom.

5 Dodajte 400 g nasjeckanih rajčica, 2 žlice umaka Worcestershire, 2 žlice kečapa i grah u posudu pa dobro promiješajte. Pustite da zakuha, smanjite temperaturu, poklopite i lagano kuhajte oko 30 minuta, uz povremeno miješanje.


6 Zdrobite 1 kocku za juhu u čili, dodate soli i papra po ukusu i dobro promiješate. Lagano kuhati, nepokriveno, oko 10 minuta. Ukrasite korijandrom i vrhnjem.
SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!