Zapečeni krumpir i celer

Zapečeni krumpir i celer (po porciji):
• kalorije 450 • bjelančevine 6 g • ugljikohidrati 27 g • masnoće 36 g

Ove dvije vrste korjenitog povrća, krumpir i celer, izvrsno se slažu. Ovo je jelo posebno ukusno kao prilog uz pečeni janjeći but  a može poslužiti i kao vegetarijanski obrok za dvoje.

Posluživanje: Ako pečete u privlačnoj posudi, ovo jelo možete poslužiti ravno iz pećnice.

Potrebna kuhinjska oprema:
• mali oštri nož • daščica • velika posuda • cjedilo • plitka vatrostalna posuda od 2 litre • mala posuda • kuhača • folija • lim za pečenje

Sastojci za 4 osobe:
450 g velikih krumpira
225 g celera
1 luk srednje veličine
sol i crni papar
300 ml vrhnja za kuhanje
150 ml mlijeka
1 ravna žličica zgnječenog češnjaka



1 Oribajte 450 g velikih krumpira ali ne gulite. Narežite ih na tanke ploške i stavite u veliku posudu hladne vode.


2  Narežite 225 g celera na velike komade. Ogulite i narežite na tanke ploške. Dodate u posudu s ploškama krumpira.

3 Ogulite 1 luk srednje i prepolovite ga. Narežite svaku polovicu uzdužno na tanke ploške.

4 Ocijedite krumpir i celer u cjedilu i vratite ih u posudu. Dodate luk i mnogo soli i papra pa promiješate rukama.


5 Sačuvate oko 12 velikih kriški krumpira za vrh. Uspete preostalo u plitku vatrostalnu posudu od 2 litre. Izravnate vrh 1 pokrijte preostalim ploškama krumpira.

6 Stavite 300 ml vrhnja za kuhanje, 150 ml mlijeka i 1 žličicu zgnječenog češnjaka u malu posudu. Zakuhate, uz miješanje. Prelijte preko povrća. Čvrsto pokrijte folijom. Stavite posudu na lim za pečenje i pecite u prethodno pecite u prethodno
zagrijanoj pećnici na 150°C 1 sat. Uklonite foliju i pecite još 1-1 3/4 sata.
SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!