Pašteta od pilećih jetra

Pašteta od pilećih jetra (po porciji):
Kalorije 363 • bjelančevine 17 g • ugljikohidrati 4 g • masnoće 31 g


Kuhana i nasjeckana pileća jetra osnova su ovog ukusnog predjela ili nadjeva za sendviče. Jetra možete izmiksati u mikseru, no vrlo kratko jer će inače pašteta biti rijetka. Pileća jetre moraju biti vrlo svježe i naglo pečene — predugo pečenje učinit će ih žilavima

 Posluživanje: Smeđ ili bijeli prepečenac izvrstan je prilog finoj pašteti. Poslužite je kao predjelo s malo salate za ukras, ili kao jednostavnu večeru. Pašteta je prilično zasitna pa su vam dovoljne male količine.

Potrebna kuhinjska oprema:
• cjedilo • kuhinjske škare • tava • kuhača • vrč za mjerenje • daščica • veliki oštri nož • žlica • zdjela za posluživanje od 400 ml

Sastojci za 4 osobe:
350 g pilećih jetara
125 g maslaca
1/4 ravne žličice sušene majčine dušice
150 ml soka od naranče
10 stabljika vlasca
sol i mljeveni crni papar
vlasac i svježa majčina dušica za ukras


1 Isperite 350 g pilećih jetra u cjedilu pod hladnom tekućom vodom. Dobro ocijedite. Kuhinjskim škarama uklonite bijele žilice.



2 Otopite oko 60 g maslaca u tavi na srednje jakoj vatri dok se ne zapjeni. Dodate jetra i pržite, uz povremeno miješanje, 3-5 minuta.


3 Dodajte 1/4 žličice majčine dušice i 150 ml soka od naranče Škarama izrežite 10 stabljika vlasca na sitne komadiće i dodate ih u tavu. Kada zakuha smanjite temperaturu i pirjajte, uz povremeno miješanje, 8-10 minuta dok se ne ispari dio tekućine a jetra ne skuha.


4 Skinite s kuhala i hladite oko 10 minuta. Dodate soli i papar po ukusu, zatim stavite na daščicu i krupno nasjeckajte.



5 Žlicom stavite jetra u zdjelu za posluživanje. Snažno pritišćite stražnjom stranom žlice nakon svakog dodavanja da pašteta bude čvrsta.



6 Isperite i osušite tavu; rastopite ostatak maslaca u čistoj tavi i prelijte preko paštete. Ako želite, dodajte grančicu majčine dušice i malo vlasca za ukras. Hladite ne poklopljeno 1-2 sata.
SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!