Pizza (po porciji):
• kalorije 637 • bjelančevine 28 g 0 ugljikohidrati 97 g • masnoće 16 g
Jednom kad ovladate tehnikom pripreme ovog jednostavnog tijesta za pizzu, imat ćete osnovu bezbroj različitih nadjeva. Ovaj recept je za pripremu jedne velike ili dvije manje Dakako, možete upotrijebiti i zaleđeno tijesto za pizzu. Ovdje je opisana priprema pizze s nadjevom od dvije vrste sira.
Potrebna kuhinjska oprema:
• lim za pečenje • zdjela srednje veličine • vrč za mjerenje • nož zaobljenog vrha • valjak • zdjelica • mali oštri nož • daščica
Sastojci za 2 osobe:
Za tijesto:
250 g mekog bijelog brašna
1/2 žličice suhog instant kvasca
1/2 žličice soli
175 ml mlake vode
1 žlica maslinovog ulja
1/2 žličice ulja
Za nadjev od dvije vrste sira:
3 ravne žlice pirea od rajčica
2 ravne žličice čili umaka
100 g ribane mozzarelle
2 svježe duguljaste rajčice
2 ravne žlice mljevenog parmezana
12 svježih listova bosiljka
sol i mljeveni crni papar
1 U posudi promiješajte brašno, instant kvasac i sol. Dodajte 1 žlicu maslinovog ulja i postupno 175 ml vode. Umijesite meko tijesto.
2 Povežite tjesto nježno ga stišćući jednom rukom i oblikujte ga u loptu. Lagano pospite brašnom radnu površinu i na nju prebacite tijesto. Zdjelu operite, osušite i lagano nauljite. Mijesite tijesto oko 10 minuta dok ne postane glatko. Oblikujte loptu i stavite je u zdjelu. Pokrijte je masnim papirom i ostavite na toplom da se diže 1 sat dok ne postane dvostruko veće.
3 Izvadite tijesto iz zdjele i mijesite ga 2-3 minute. Razvaljajte ga i rastegnite, tako da dobijete krug debljine 1 cm i promjera 35 cm.
4 Namastite lim za pečenje sa 1/2 žličice ulja, zatim ga prekrijte sa 1 žlicom brašna tako da nagnete i lupkate stranice lima za pečenje.
5 Pažljivo premjestite tijesto na pripremljeni lim za pečenje. Pridignite krajeve tijesta palcem i kažiprstom kako biste dobili povišeni rub. Sada ste spremni za dodavanje nadjeva.
6 U zdjelici izmiješate 3 žlice pirea od rajčica i 2 žličice čili umaka pa premažite tijesto. Pospite sa 75 g ribane mozzarelle. Narežite 2 rajčice na tanke ploške i poslažite preko sira.
7 Pospite 2 žlice parmezana preko kriški rajčica i ukrasite s 12 listova bosiljka. Posolite i popaprite pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C (oznaka 6) 15 do 20 minuta.
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 comments:
Objavi komentar
Hvala na komentaru!