Pečena rebarca

Pečena rebarca (po porciji):
• kalorije 1157 • bjelančevine 65 g • ugljikohidrati 41 g • masnoće 82 g
Ovo je jelo vrlo jednostavno pripremiti pa ne dopustite da vas obeshrabri dugo vrijeme pripreme; dok se rebarca peku možete raditi nešto drugo. Pri posluživanju pripremite svima dovoljno papirnatih ubrusa i zdjelicu tople vode za pranje prstiju.

Posluživanje: Kada rebarca poslužujete kao predjelo, dodate nekoliko rotkvica. A kao glavno jelo, poslužite uz pečeni krumpir, koji ćete ispeći u pećnici uz rebarca.


Potrebna kuhinjska oprema:
• otvarač za limenke • velika zdjela • žlica • plastična folija • lim za pečenje • folija

Sastojci za 2 osobe:
2 ravne žličice zgnječenog češnjaka
1 ravna žlica čili umaka
2 žlice umaka za roštilj (možete ga i sami pripremiti od raznog začinskog bilja s pivom ili uljem)
2 žlice tamnog sojinog umaka
3 ravne žlice kečapa
230 g nasjeckanih rajčica iz limenke
50 ml bijelog vinskog octa
50 g smeđeg šećera
sol i mljeveni crni papar
1 kg svinjskih rebarca
rotkvice za ukras

1 Stavite sve sastojke osim rebaraca, u veliku zdjelu i dobro promiješajte žlicom.

2 U zdjelu umiješate 1 kg rebaraca. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se marinira u zamrzivaču 30 minuta.

3 Stavite rebarca iz marinade u veliki lim za pečenje. Pripazite da rebarca budu u jednom sloju kako bi se ravnomjerno ispekla.

4 Čvrsto prekrijte folijom, mat strana prema van, i podvinite foliju pod rubove lima; pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 C,1h.

5 Uklonite foliju i prelijte rebarca umakom. Pecite nepokriveno oko 30 minuta da omekšaju i potpuno se ispeku. Ponovno prelijte umakom i poslužite na pladnju ukrašeno.
SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!