Posluživanje: Možete je poslužiti kao predjelo za šest osoba. Ili poslužite uz prepečeni kruh kao glavno jelo za četiri osobe.
Potrebna kuhinjska oprema
• mali oštri nož • daščica • posuda srednje veličine • kuhača • vrč za mjerenje • otvarač za konzerve
Sastojci za 6 osoba (ili 4 kao glavno jelo)
1 luk srednje veličine
25 g maslaca
2 ravne žličice senfa
570 ml mlijeka
50 g instant pire krumpira
140 ml kiselog vrhnja
330 g slatkog kukuruza u vodi iz limenke
sol i mljeveni crni papar
nakosani peršin za ukras
1 Ogulite jedan luk, prerežite ga napola. Narežite svaku polovicu na tanke ploške, a zatim te ploške režite poprijeko pod pravim kutom
2 Zagrijete 25 grama maslaca u posudi srednje veličine. Dodate luk, poklopite i pirjate srednje jako oko 10 minuta uz stalno miješanje.
3 Dodate 2 žličice senfa i dobro promiješate kuhačom. Uliti 570 ml mlijeka uz neprestano miješanje. Pojačajte temperaturu i pustite da zakuha uz neprestano miješanje.
4 Kad mješavina zakuha, dodate 330 g slatkog kukuruza iz limenke zajedno s tekućinom i dobro promiješati. Ponovno zakuhate, uz neprestano miješanje. Tada smanjite temperaturu i lagano kuhate oko 10 minuta, uz povremeno miješanje.
5 Uspite u posudu 50 g instant pire krumpira. Miješati dok nepostane kompaktno, a juha se lagano zgusne. Eventualne grudice zgnječite stražnjom stranom kuhače od rub lonca.
6 Dodate 140 ml kiselog vrhnja. Zagrijavati još 2-3 minute uz neprestano miješanje, dok juha ne postane glatka, a pire krumpir kuhan. Dodate soli i papra po ukusu. Pripazite da juha ne zakuha jer bi se tako mogla zgrušati. Poslužite ukrašeno nasjeckanim peršinom.
0 comments:
Objavi komentar
Hvala na komentaru!