Krem juha od kukuruza

Krem juha od kukuruza (po porciji):
Kalorije 280 • bjelančevine 6 g • ugljikohidrati 23 g • masnoće 19 g

Kušajte ovu krepku juhu kao predjelo ili je poslužite kao okrepljujući obrok. Jednostavan i brz način za zgušnjavanje juhe je dodavanje instant pire krumpira.

Posluživanje: Možete je poslužiti kao predjelo za šest osoba. Ili poslužite uz prepečeni kruh kao glavno jelo za četiri osobe.

Potrebna kuhinjska oprema
• mali oštri nož • daščica • posuda srednje veličine • kuhača • vrč za mjerenje • otvarač za konzerve

Sastojci za 6 osoba (ili 4 kao glavno jelo)
1 luk srednje veličine
25 g maslaca
2 ravne žličice senfa
570 ml mlijeka
50 g instant pire krumpira
140 ml kiselog vrhnja
330 g slatkog kukuruza u vodi iz limenke 
sol i mljeveni crni papar
nakosani peršin za ukras



1 Ogulite jedan luk, prerežite ga napola. Narežite svaku polovicu na tanke ploške, a zatim te ploške režite poprijeko pod pravim kutom 


2 Zagrijete 25 grama maslaca u posudi srednje veličine. Dodate luk, poklopite i pirjate srednje jako oko 10 minuta uz stalno miješanje.

3  Dodate 2 žličice senfa i dobro promiješate kuhačom. Uliti 570 ml mlijeka uz neprestano miješanje. Pojačajte temperaturu i pustite da zakuha uz neprestano miješanje. 




4 Kad mješavina zakuha, dodate 330 g slatkog kukuruza iz limenke zajedno s tekućinom i dobro promiješati. Ponovno zakuhate, uz neprestano miješanje. Tada smanjite temperaturu i lagano kuhate oko 10 minuta, uz povremeno miješanje.


 5 Uspite u posudu 50 g instant pire krumpira. Miješati dok nepostane kompaktno, a juha se lagano zgusne. Eventualne grudice zgnječite stražnjom stranom kuhače od rub lonca.




6 Dodate 140 ml kiselog vrhnja. Zagrijavati još 2-3 minute uz neprestano miješanje, dok juha ne postane glatka, a pire krumpir kuhan. Dodate soli i papra po ukusu. Pripazite da juha ne zakuha jer bi se tako mogla zgrušati. Poslužite ukrašeno nasjeckanim peršinom.
SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!