Pečeni krumpir s umakom od kiselog vrhnja

Pečeni krumpir s umakom od kiselog vrhnja (po porciji):
Kalorije 365 • bjelančevine 7 g • ugljikohidrati 42 g • masnoće 20 g
Najbolji krumpir za ovaj recept su voštanije vrste koje će zadržati oblik tijekom pečenja.


Posluživanje: Ovaj umak od kiselog vrhnja možete također poslužiti uz razne krekere ili uz »crudités« - sirovo sezonsko povrće narezano na štapiće ili komadiće.

Potrebna kuhinjska oprema:
• posuda srednje veličine • mali oštri nož • daščica • samostojeće cjedilo • lim za pečenje • zdjelica • kuhinjske škare • zdjelica srednje veličine


Sastojci za 4 osobe:
900 g krumpira, oprati
1 ravna žličica soli
1 ravna žličica mljevene paprike
2 žlice maslinovog ulja
4 velike grančice peršina
300 ml kiselog vrhnja
mljeveni crni papar
peršin za ukrašavanje



1 Napunite srednje veliku posudu do polovice vodom, poklopite i pustite da zakuha. Prepolovite 900 g krumpira, a zatim polovice izrežite na jednake kriške.



2 Stavite krumpir u vodu, pustite da ponovno zakuha, smanjite temperaturu i pustite da se nepoklopljeno lagano kuha 5 minuta.



3 Krumpir ocijedite u cjedilu iznad sudopera i prebacite ga u lim za pečenje.


4  Pospite krumpir 1 žličicom soli, 1 žličicom paprike i poškropite s 2 žlice maslinovog ulja. Lagano promiješajte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 30-40 minuta. Kad prođe pola vremena predviđenog za pečenje, protresite lim da se krumpir ne lijepi.



5 Stavite 4 velike grančice peršina u zdjelicu; škarama sitno izrežite


6 Stavite 300 ml kiselog vrhnja u zdjelicu srednje veličine. Dodajte peršin i papra po ukusu te dobro promiješajte. Ukrasite peršinom i poslužite uz krumpir.

SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!