Kalorije 365 • bjelančevine 7 g • ugljikohidrati 42 g • masnoće 20 g
Posluživanje: Ovaj umak od kiselog vrhnja možete također poslužiti uz razne krekere ili uz »crudités« - sirovo sezonsko povrće narezano na štapiće ili komadiće.
Potrebna kuhinjska oprema:
• posuda srednje veličine • mali oštri nož • daščica • samostojeće cjedilo • lim za pečenje • zdjelica • kuhinjske škare • zdjelica srednje veličine
Sastojci za 4 osobe:
900 g krumpira, oprati
1 ravna žličica soli
1 ravna žličica mljevene paprike
2 žlice maslinovog ulja
4 velike grančice peršina
300 ml kiselog vrhnja
mljeveni crni papar
peršin za ukrašavanje
2 Stavite krumpir u vodu, pustite da ponovno zakuha, smanjite temperaturu i pustite da se nepoklopljeno lagano kuha 5 minuta.
3 Krumpir ocijedite u cjedilu iznad sudopera i prebacite ga u lim za pečenje.
4 Pospite krumpir 1 žličicom soli, 1 žličicom paprike i poškropite s 2 žlice maslinovog ulja. Lagano promiješajte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 30-40 minuta. Kad prođe pola vremena predviđenog za pečenje, protresite lim da se krumpir ne lijepi.
5 Stavite 4 velike grančice peršina u zdjelicu; škarama sitno izrežite
6 Stavite 300 ml kiselog vrhnja u zdjelicu srednje veličine. Dodajte peršin i papra po ukusu te dobro promiješajte. Ukrasite peršinom i poslužite uz krumpir.
0 comments:
Objavi komentar
Hvala na komentaru!