• kalorije 247 • bjelančevine 32 g • ugljikohidrati 6 g • masnoće 10
Papričice čili koriste se kao sastojak u jelima širom svijeta, no teško ih je pripremati svježe. Čili prah se pravi od sušenih papričica i daje pun okus bez naporne pripreme. Ako volite vrlo ljutu hranu, udvostručite količinu čili praha.
Posluživanje: Da napravite cvijet od čilija, napravite dva ureza uzduž male crvene papričice, počevši iznad peteljke i okrećući je poslije svakog ureza. Držite je u zdjeli hladne vode otprilike 1 sat tako da se zakovrča poput cvjetnih latica.
Potrebna kuhinjska oprema:
• velik oštar nož • daščica • velika prozirna vrećica • malen oštar nož • duboka tava • kuhača • vrč za mjerenje
Namirnice | 1 osoba | 4 osobe |
Ramsteak | 175 gr | 700 gr |
Mladi luk | 2 kom | 8 kom |
Maslinovo ulje | 5 ml | 20 ml |
Limunov sok | 10 ml | 40 ml |
Smeđi šećer | 4 gr | 15 gr |
Voda | 25 ml | 100 ml |
Tanki rezanci za prilog | ||
Mljeveni đumbir, kumin, sol, papar | ||
Čili papričice za dekoraciju |
1 Velikim oštrim nožem odrežite masnoću s mesa a zatim režite meso na što tanje ploške okomito od vlakna
2 Stavite začine i šećer u veliku prozirnu vrećicu. Dodate meso; zavrnite vrh vrećice i protresite.
3 Obrežite 8 mladih lukova iznad korijena; ogulite vanjski sloj. Odrežite tamne zelene listove.
4 Razrežite očišćene lukove dijagonalno, na ploške od 5 mm.
5 Jako zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u tavi. Dodate pola količine narezanog luka i sve meso, razdvajajući kriške prstima. Pržite uz stalno miješanje na visokoj temperaturi 2 minute.
6 Dodate 2 žlice limunovog soka i 100 ml vode. Pirjajte oko 5 minuta, uz često miješanje . Poslužite uz kuhane rezance, ukrašeno preostalim lukom i cvjetovima od čilija.
0 comments:
Objavi komentar
Hvala na komentaru!