Pržena govedina s čilijem

Pržena govedina s čilijem (po porciji):
• kalorije 247 • bjelančevine 32 g • ugljikohidrati 6 g • masnoće 10


Papričice čili koriste se kao sastojak u jelima širom svijeta, no teško ih je pripremati svježe. Čili prah se pravi od sušenih papričica i daje pun okus bez naporne pripreme. Ako volite vrlo ljutu hranu, udvostručite količinu čili praha.

Posluživanje: Da napravite cvijet od čilija, napravite dva ureza uzduž male crvene papričice, počevši iznad peteljke i okrećući je poslije svakog ureza. Držite je u zdjeli hladne vode otprilike 1 sat tako da se zakovrča poput cvjetnih latica.

Potrebna kuhinjska oprema:
• velik oštar nož • daščica • velika prozirna vrećica • malen oštar nož • duboka tava • kuhača • vrč za mjerenje

Namirnice 1 osoba 4 osobe
Ramsteak 175 gr 700 gr
Mladi luk 2 kom 8 kom
Maslinovo ulje 5 ml 20 ml
Limunov sok 10 ml 40 ml
Smeđi šećer 4 gr 15 gr
Voda 25 ml 100 ml
Tanki rezanci za prilog
Mljeveni đumbir, kumin, sol, papar
Čili papričice za dekoraciju


1 Velikim oštrim nožem odrežite masnoću s mesa a zatim režite meso na što tanje ploške okomito od vlakna
2 Stavite začine i šećer u veliku prozirnu vrećicu. Dodate meso; zavrnite vrh vrećice i protresite.
3 Obrežite 8 mladih lukova iznad korijena; ogulite vanjski sloj. Odrežite tamne zelene listove.
4 Razrežite očišćene lukove dijagonalno, na ploške od 5 mm.
5 Jako zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u tavi. Dodate pola količine narezanog luka i sve meso, razdvajajući kriške prstima. Pržite uz stalno miješanje na visokoj temperaturi 2 minute.
6 Dodate 2 žlice limunovog soka i 100 ml vode. Pirjajte oko 5 minuta, uz često miješanje . Poslužite uz kuhane rezance, ukrašeno preostalim lukom i cvjetovima od čilija.
SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!