Zapečena brokula sa sirom


Zapečena brokula sa sirom (po porciji):
• kalorije 263 • bjelančevine 17 g • ugljikohidrati 11 g • masnoće 17 g


Ovo je jelo od tučenih jaja slično nabujku, no mnogo se jednostavnije priprema jer nema opasnosti da bjelanca »padnu«. To je idealno zimsko jelo koje se može pripremiti i s cvjetačom. Ako volite intenzivni okus sira, izaberite zreliji sir.


Potrebna kuhinjska oprema:
• posuda srednje veličine • mali oštri nož • daščica • cjedilo • kuhača • posuda srednje veličine • zdjelica • električna ili rotirajuća ručna miješalica • žlica • plitka vatrostalna posuda od 2 litre • lim za pečenje

Sastojci za 4 osobe:
200 g cvjetova brokule
sol
300 ml mlijeka
1 ravna žlica senfa
mljeveni crni papar
3 jaja srednje veličine
75 g ribanog sira


1 Napunite posudu srednje veličine do polovice vodom i pustite da zakuha. Malim oštrim nožem narežite 200 g cvjetova brokule na komade od 2,5 cm.


2 Stavite brokulu i malo soli u posudu. Pustite da ponovno zakuha i osvježite tekućom hladnom vodom.


3 Stavite 300 ml mlijeka i 1 žlicu senfa u posudu srednje veličine i zakuhate, uz miješanje. Uklonite s vatre, dodate brokulu te soli i papra po ukusu. Dobro promiješate.


4 Odvojite 2 jaja Bjelanca stavite u posudu srednje veličine a žumanca u zdjelicu. Tucite bjelanca dok se ne oblikuju mekani vrhovi.


5 Pomiješate žumanca s brokulom, služeći se kuhačom. Nježno umiješate bjelanca žlicom pazeći da ne istisnete zrak.


6 Stavite mješavinu u plitku vatrostalnu posudu od 2 litre. Stavite na lim za pečenje i pospite sa 75 g sira. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 45 minuta. Provjerite nakon 30 minuta — ako je vrh zlatne boje, lagano pokrijte folijom i pustite da se peče do kraja. Poslužite odmah.
SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!