Pečeni bakalar s umakom od senfa i kapara

Pečeni bakalar s umakom od senfa i kapara (po porciji):
• kalorije 480 • bjelančevine 33 g • ugljikohidrati 9 g • masnoće 35 g

Kad na filetima bakalara ostavite kožu bit će vam lakše njima rukovati i manje je vjerojatno da će se kidati. Hrskava korica od sira neobičan je kontrast ribi.

Posluživanje: Poslužite sa svježim mahunama i mrkvom ako ste raspoloženi za zdravu hranu. Povremeno možete poslužiti bakalar s pomfritom pečenim u pećnici i uživati u ukusu engleske poslastice fish & chips.

Potrebna kuhinjska oprema:
• lim za pečenje s rešetkom • velika prozirna vrećica • valjak • zdjelica • kuhinjske škare • zdjela srednje veličine • žlica

Sastojci za 4 osobe:
4 fileta bakalara s kožom, oko 125 g svaki
1 ravna žlica kapara
250 ml vrhnja
1 ravna žlica senfa
50 g običnog čipsa
125 g ribanog sira
sol i mljeveni crni papar


1 Stavite 4 fileta bakalara na nauljenu rešetku u lim za pečenje. Stranu s kožom okrenite prema dolje . Posolite i popaprite.


2 Stavite 50 g čipsa u veliku prozirnu vrećicu, skupite je na vrhu ispuštajući zrak. Valjkom lagano izlomite čipse u grube mrvice, uz povremeno protresanje vrećice.

3 Posipajte čipse po ribi nježno ih pritiskujući prstima.


4 Pospite 125 g ribanog sira po filetima. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C na 15 minuta dok riba ne dobije mutnu boju.

5 Stavite 1 žlicu kapara u zdjelicu kuhinjskim škarama izrežite na komadiće od oko 2 mm.


6 Stavite 250 ml vrhnja, 1 žlicu, senfa te soli i papra po ukusu u zdjelu srednje veličine. Dodate kapare i dobro promiješajte. Poslužite umak s pečenim bakalarom.
SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!