Frittata, čarobni omlet! - brzo ,jednostavno i fino

Frittata (po porciji):
• kalorije 502 • bjelančevine 25 g • ugljikohidrati 4 g • masnoće 43 g
Ovaj omlet na mediteranski način sadrži papriku i kobasicu, koje se peku zajedno s jajetom. Frittata je čvršća od francuskog omleta, jer se sporije peče. Salamu možete zamijeniti ostacima kuhanog mesa ili povrća.

Posluživanje: Kriške frittate, bez obzira na to poslužujte li ih tople ili hladne, dobro će ići uz zelenu salatu. Ljeti mogu poslužiti kao ukusno jelo za izlet. Nadjev možete varirati tako da uključite gljive, rajčice ili kukuruz šećerac.

Potrebna kuhinjska oprema:
• mali oštri nož • daščica • tava • kuhača • zdjela srednje veličine • dugačka metalna lopatica




Sastojci za 4 osobe:
1 zelena paprika
1 crvena paprika
50 g maslaca
1 žlica maslinovog ulja
75 g tanko narezane suhe salame
8 jaja srednje veličine
sol i mljeveni crni papar
130 g ribanog sira



1 Malim oštrim nožem prerežite napola I crvenu i I zelenu papriku po dužini. Uklonite sredinu, sjemenke i bijela rebra. Narežite paprike na kriške duljine prsta.

2 Zagrijte 50 g maslaca i 1 žlicu maslinovog ulja u tavi. Dodate papriku i pržite, povremeno miješanje, 8-10 minuta da omekša. Izrežite 75 g ploški salame na tanke trake i dodate u tavu.Dobro promiješate.
3 Vilicom lagano umutite 8 jaja s malo soli i papra. Istresite u tavu. Kuhačom lagano izmiješajte sastojke.

4 Pustite da se peče, bez miješanja, 3-5 minuta dok se veći dio jajeta ne stvrdne. Dno treba biti zlatne boje a vrh mekan. Provjerite podižući rub lopaticom.

5 Maknite s kuhala i pospite s 130 g ribanog sira. Stavite ispod vrućeg grila 2-3 minute, dok se ne pojave mjehurići i poprimi zlatnu boju. Izrežite na kriške i poslužite.
SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!