Piletina sa češnjakom

Piletina sa češnjakom (po porciji):
• kalorije 429 • bjelančevine 22 g • ugljikohidrati 0 g • masnoće 37 g


U ovoj pojednostavljenoj verziji piletine na kijevski način aromatizirani maslac se maže po piletini umjesto da se stavi u pile. Ako ne volite češnjak, probajte varijantu s medom, maslacem i senfom


Posluživanje: Salata je osvježavajući kontrast bogato nadjevenoj piletini. Za promjenu, kušajte cvjetove brokule ili štapiće mrkve kuhane na pari.

Potrebna kuhinjska oprema:
• zdjelica • kuhinjske škare • zdjela srednje veličine • kuhača • mali lim za pečenje • nož zaobljena vrha • žlica

Sastojci za 4 osobe:
6 velikih grančica peršina
75 g maslaca; na sobnoj temperaturi
2 ravne žličice zgnječenog češnjaka
mljeveni crni papar
4 komada pilećih prsa s kožom, bez kosti, otprilike 125 grama svaki

1 Stavite 6 velikih grančica peršina u zdjelicu i kuhinjskim škarama izrežite na sitne komadiće.

2  Stavite 75 g  maslaca u zdjelu srednje veličine i postavite je na vlažnu krpu da bude stabilnija. Kuhačom miješate maslac dok ne omekša.

3 Razmućenom maslacu dodate nasjeckani peršin, 2 žličice zgnječenog češnjaka i papra po ukusu. Dobro izmiješajte.

4 Stavite 4 komada pilećih prsa u  lim za pečenje, s kožom prema  gore. Premažite maslacem. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C  10 minuta.


5 Zalijte piletinu maslacem i pecite još 15-20 minuta, da poprimi zlatnu boju i potpuno se ispeče. Piletina je gotova ako, kad je ubodete nožem, iz nje izlazi bistra tekućina.
SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!