Piletina sa češnjakom (po porciji):
• kalorije 429 • bjelančevine 22 g • ugljikohidrati 0 g • masnoće 37 g
U ovoj pojednostavljenoj verziji piletine na kijevski način aromatizirani maslac se maže po piletini umjesto da se stavi u pile. Ako ne volite češnjak, probajte varijantu s medom, maslacem i senfom
Posluživanje: Salata je osvježavajući kontrast bogato nadjevenoj piletini. Za promjenu, kušajte cvjetove brokule ili štapiće mrkve kuhane na pari.
Potrebna kuhinjska oprema:
• zdjelica • kuhinjske škare • zdjela srednje veličine • kuhača • mali lim za pečenje • nož zaobljena vrha • žlica
Sastojci za 4 osobe:
6 velikih grančica peršina
75 g maslaca; na sobnoj temperaturi
2 ravne žličice zgnječenog češnjaka
mljeveni crni papar
4 komada pilećih prsa s kožom, bez kosti, otprilike 125 grama svaki
1 Stavite 6 velikih grančica peršina u zdjelicu i kuhinjskim škarama izrežite na sitne komadiće.
2 Stavite 75 g maslaca u zdjelu srednje veličine i postavite je na vlažnu krpu da bude stabilnija. Kuhačom miješate maslac dok ne omekša.
3 Razmućenom maslacu dodate nasjeckani peršin, 2 žličice zgnječenog češnjaka i papra po ukusu. Dobro izmiješajte.
4 Stavite 4 komada pilećih prsa u lim za pečenje, s kožom prema gore. Premažite maslacem. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 10 minuta.
5 Zalijte piletinu maslacem i pecite još 15-20 minuta, da poprimi zlatnu boju i potpuno se ispeče. Piletina je gotova ako, kad je ubodete nožem, iz nje izlazi bistra tekućina.
Home
pečena piletina sa aromatiziranim maslacem
pečena piletina. pečena piletina sa češnjakom
piletina
Piletina sa češnjakom
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 comments:
Objavi komentar
Hvala na komentaru!