Pita od piletine (po porciji):
• kalorije 435 • bjelančevine 34 g • ugljikohidrati 30 g • masnoće 21 g
Evo još jednog jela elegantnog izgleda a jednostavnog za pripremu. Zgužvano tijesto za savijaču tvori lakšu koru od običnog tijesta a štedi i vrijeme. Oprezno rukujte osjetljivim listovima tijesta.
Posluživanje: Ovo je gotovo potpun obrok i dovoljan prilog je jedna vrsta kuhanog povrća - najbolje brokula ili mrkva.
Potrebna kuhinjska oprema:
• mali oštri nož • otvarač za limenke • posuda srednje veličine • kuhača • plitka vatrostalna posuda od 1 I • mala posuda • četkica za tijesto • plastična folija
Sastojci za 4 osobe:
450 g kuhanih pilećih prsa ili bataka bez kosti
300 g konzervirane guste juhe od gljiva
75 g mekog sira sa češnjakom i začinima
150 ml mlijeka
125 g zamrznutog graška
125 g zamrznutog kukuruza šećerca
sol i mljeveni crni papar
15 g maslaca
3 lista tijesta za savijaču
1 Ogulite kožu s 450 g pilećih prsa ili bataka i narežite na komadiće veličine zalogaja.
2 Stavite 300 g juhe iz limenke, 75 g sira, 150 ml mlijeka u posudu srednje veličine i lagano zagrijavajte, uz povremeno miješanje.
3 Umiješate piletinu, 125 g graška i 125 g kukuruza. Dodate soli i papra po ukusu i ulite u plitku vatrostalnu posudu od 1 l.
4 Rastopite 15 g maslaca u posudici i njime pažljivo tanko premažite 1 list lisnatog tijesta. Ostala 2 lista držite pokrivena plastičnom folijom dok radite kako se ne bi osušili.
5 Malim oštrim nožem maslacem premazano tijesto narežite na kvadrate veličine oko 5 cm. Pazite da ne poderete tijesto.
6 Lagano zgužvajte komadiće tijesta i položite na smjesu od piletine, premazane strane prema gore. Ponovite s preostalim listovima tijesta tako da pokrijete vrh. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C, 20-30 minuta.
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 comments:
Objavi komentar
Hvala na komentaru!