Pasta carbonara

Pasta carbonara (po porciji):
• kalorije 1226 • bjelančevine 21 g • ugljikohidrati 89 g • masnoće 85 g


Klasični umak »carbonara« priprema vrhnjem i jajima. Ova brza verzija jednako je ukusna no mnogo se jednostavnije priprema.


Posluživanje:  Tjestenina je jedan od najjednostavnijih potpunih obroka; poslužite je bez priloga ili s prepečencem začinjenim češnjakom i zelenom salatom.


Potrebna kuhinjska oprema:
• velika posuda • kuhinjske škare • mala posuda * kuhača • cjedilo

Sastojci za 2 osobe:
1 ravna žličica soli
225 g tjestenine, npr.u obliku školjki
6 kriški dimljene slanine bez kože
1 žlica maslinovog ulja
1 ravna žličica zgnječenog češnjaka
200 g svježeg sira
150 ml mlijeka
2 ravne žlice ribanog parmezana
mljeveni crni papar
svježi listovi bosiljka i ribani parmezan za ukras



1 Napunite veliku posudu vodom do polovice, dodate 1 žličicu soli, poklopite i pustite da zakuha. Dodate 225 g tjestenine, ponovno zakuhajte pa lagano kuhajte, otklopljeno, oko 10 minuta ili dok ne bude »al dente«
 


2 U međuvremenu, škarama narežite 6 kriški slanine na komadiće od 2,5 cm. Zagrijte 1 žlicu ulja u maloj posudi, dodajte slaninu 1 pržite uz miješanje oko 2 minute.


3 Dodajte češnjak, 200 g svježeg sira, 150 ml mlijeka i 2 žlice ribanog parmezana te popaprite. Miješajte da se sir otopi, zatim lagano kuhate 2 minute da se zgusne.


4  Ocijedite tjesteninu. Dobro protresite cjedilo da se sva voda iscijedi, što je posebno važno kod šuplje tjestenine.


5 Vratite tjesteninu u posudu, dodajte umak i promiješate. Poslužite ukrašeno ribanim parmezanom i bosiljkom.
SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!