Janjeći ražnjići

Janjeći ražnjići (po porciji):
• kalorije 353 • bjelančevine 26 g • ugljikohidrati 11 g • masnoće 23 g

Meso je aromatizirano korijandrom i kuminom a svježi umak od krastavaca daje ražnjićima poseban okus. Osim kao glavno jelo, ovi ražnjići mogu se poslužiti kao predjelo ili na domjencima.


Posluživanje: Poslažite ražnjiće po nasjeckanoj salati, sa strane poslužite umak od krastavaca. Ili oblikujte mesnu mješavinu u 8 pljeskavica, ispecite pod grilom i poslužite u pecivima s kriškama rajčice.

Potrebna kuhinjska oprema:
• veliki oštri nož • daščica • 16 drvenih štapića dugačkih oko 15 cm • veliki tanjur • mali tanjur • velika zdjela • kuhača • lim za pečenje s rešetkom • folija • mali oštar nož • zdjela srednje veličine

Sastojci za 4 osobe:
8 grančica svježeg korijandra 8 grančica peršina
1 kriška bijelog kruha, uklonite koricu
3 žlice mlijeka
450 g mljevene janjetine
1 ravna žlica mljevenog kumina
1/2 žličice soli
1/2i žličice mljevenog crnog papra
1 ravna žličica zgnječenog češnjaka
125 g krastavaca
300 ml prirodnog jogurta
mljevena paprika za ukras




1 Uklonite drvenaste stabljike s 8 grančica korijandra i nasjeckajte s 8 grančica peršina: držite vrh velikog oštrog noža čvrsto uz daščicu, podižite i spuštajte dršku, prelazeći oštricom preko bilja.

2 Stavite 16 štapića za ražnjiće na veliki tanjur u vruću vodu i ostavite da se namaču. Močite I krišku kruha u 3 žlice mlijeka na malom tanjuru 5 minuta.


3  Stavite mljeveno meso, korijandar i peršin, I žlicu kumina, 1/2 žličice soli, Vi žličice papra i 1 žličicu zgnječenog češnjaka u zdjelu. Iscijedite kruh, dodajte ga u zdjelu i dobro promiješajte.


4  Uzimajući po otprilike 2 ravne žlice mljevenog mesa, mokrim rukama oblikujte komade mesa u valjke, tako da ih bude ukupno 16. Probodite ih kroz sredinu namočenim štapićima.

5 Stavi te ražnjiće na rešetku u lim obložen folijom. Pecite pod vrućim grilom oko 8 minuta za lagano ružičasto meso ili 10 minuta za jače pečeno, često okrećući.


6  Malim oštrim nožem prerežite napola 125 g svježih krastavaca po dužini i svaki komad razrežite na 4 dijela. Uspravite komade i nožem uklonite sjemenke; tanko narežite poprijeko. Stavite jogurt u zdjelu srednje veličine, umiješajte krastavce, sol i papar po ukusu. Ukrasite mljevenom paprikom.
SHARE
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!