Kotleti sa jabukama i kaduljom (po porciji):
• kalorije 691 • bjelančevine 25 g • ugljikohidrati 17 g • masnoće 58 g
Okusi jabuka i svinjetine savršeno se upotpunjuju u ovom slasnom i hranjivom jelu. Svinjetina treba biti dobro pečena: probušite odreske vrhom oštrog noža provjerite jesu li sokovi bistri. Ovaj recept možete pripremiti i s pilećim prsima očišćenim od kože i kostiju te s purećim odrescima; na isti način provjerite jesu li gotovi.
Posluživanje: Poslužite s kremastim pire krumpirom koji će upiti ukusni umak. Za posebne prigode upotrijebite jabukovaču umjesto jabučnog soka da dobijete još bogatiju aromu.
Potrebna kuhinjska oprema:
• tava za prženje s poklopcem • dugačka metalna lopatica • vilica • vrč za mjerenje • mali oštri nož • daščica • kuhača • žlica
Sastojci za 2 osobe:
1 žlica maslinovog ulja
2 svinjska kotleta bez kože; oko 175 g svaki
1/2i ravne žličice sušene kadulje
sol i mljeveni crni papar
150 ml jabučnog soka
6 mladih lukova
1 crvena oguljena jabuka
4 ravne žlice vrhnja
1 Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi. I dodajte 2 svinjska kotleta i pecite 1 -2 minute sa svake strane dok ne posmeđi.
2 Dodate 1/2 žličice kadulje, soli i papra po ukusu i 150 ml jabučnog soka. Pustite da zakuha, poklopite i lagano pirjajte oko 8 minuta.
3 U međuvremenu očistite 6 mladih lukova. Ogulite vanjski sloj i odrežite tamnozeleno lišće. Narežite dijagonalno na kriške od 5 mm.
4 Prerežite 1 jabuku napola. Razrežite svaki komad napola, uklonite jezgru i debelo narežite po dužini.
5 Umiješate jabuke i mladi luk. Lagano pirjajte, nepokriveno, 3-5 minuta. Jabuke trebaju biti kuhane ali zadržati oblik, a svinjetina dobro pečena.
6 Umiješate 4 žlice vrhnja i lagano zagrijavajte još 1 minutu, miješajući da se pomiješa sa sokovima. Pripazite da umak ne zakuha jer bi se vrhnje moglo zgrušati.
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 comments:
Objavi komentar
Hvala na komentaru!